VIATJAR PER LA TERRETA

Hola viatgers!

Estem así per a parlar sobre el Castell de Santa Bàrbara, a Alacant. En aquesta ciutat, tan coneguda per les platges i altres recursos turístics que podem visitar, hi ha una fortalesa que data del segle IX, durant la dominació musulmana. Ubicada dalt de la muntanya Benacantil, domina la ciutat, sent un símbol de la mateixa i un dels llocs a visitar a Alacant.

Actualment, per raons de seguretat, es recomana accedir al Castell a través dels itineraris urbans que existeixen, ja que, per mesures de seguretat sanitàries, l’ascensor que permet accedir-hi a través del carrer Jovellanos, davant de la platja del Postiguet, està tancat. A més no es permet aparcar al pàrquing del castell.

Però hi ha dos itineraris que es poden seguir i resulten de gran bellesa, podent contemplar les vistes de la ciutat, així com gaudir de l’entorn natural de la muntanya:

I què hi podem trobar en aquest castell d’origen musulmà? Podrem visitar tres recintes diferents de diferents èpoques que testifiquen la història i evolució de la fortalesa, així com exposicions permanents.

El conjunt del castell i la muntanya conformen una visita molt recomanable. Permet submergir-se a la història de la ciutat mentre gaudeixes de l’entorn natural i les construccions que conformen la fortalesa. Alhora, des de dalt es domina la ciutat, la badia d’Alacant al complet, així com gran part del territori terra endins.

El pèrfil de la muntanya, des de cert angle, recorda la cara d’un àrab, amb la fortalesa a manera de turbant, associada a una curiosa llegenda [link: https://www.descubriendoalicante.com/la-leyenda-de-la-cara-del-moro-de-alicante/%5D, una romàntica història al més pur estil Romeu i Julieta. Aquesta curiositat geològica és part de l’escut de la ciutat. En aquest que es pot veure al mar una penya amb la cara del moro, com es coneix, amb un castell de tres torres a sobre. Aquesta curiositat fa referència als tres elements més característics de la ciutat: la costa mediterrània, la muntanya Benacantil amb el seu rostre i el castell de Santa Bàrbara.

Dins del panorama turístic i cultural d’Alacant, aquesta fortalesa és un recurs important i no només per ser un destacat símbol de la ciutat. També és un lloc de visita per les restes arqueològiques que mostren l’evolució del castell i la participació de la fortalesa a diverses batalles pel control de la ciutat al llarg del temps. També acull exposicions historicoculturals permanents i altres de temporals, a més d’albergar un restaurant amb vistes espectaculars de la ciutat. Val la pena destacar que el visitant també es trobés amb una gran colònia de gavines que fan d’aquest lloc la seva llar.

Per tot això, no deixis de visitar el Castell de Santa Bàrbara la propera vegada que passis per Alacant. Serà una experiència que no podeu deixar passar.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s